1 OutDoor Aktivnosti: Štirje nasveti za boljši dopust

17.7.12

Štirje nasveti za boljši dopust


Štirje nasveti
Potovanja imajo poleg vsega lepega tudi svojo drugo, neprijetno plat. Ogromno je nasvetov kot na primer:  pijte veliko tekočine, umivajte roke, ne jejte sadja, pijte pivo, itd. Te vsi poznamo in niso nič novega. Obstajajo pa tudi nekatera manj znana in nepoznana pravila, ki jih lahko, ali pa tudi ne upoštevamo.
#1 Jabolčni kis
Počitnikovanje v tropskih krajih oz. ob vodi pomeni neprestano bitko s komarji. Nekateri verjamejo, da pitje jabolčnega kisa (verjetno zaradi neprijetnega vonja telesa) odganja komarje. S pitjem se začne par dni pred odhodom, trikrat na dan po eno žlico. Če vam zadeva »ne diši« si ga lahko preprosto nanesete nakožo s pomočjo vate.
#2 Zaščitite se z zračnikom
Filtri na letalih uničijo 99,97% bakterij. Torej zakaj ljudje zbolijo na letalu? Po vsej verjetnosti so krivi sopotniki v neposredni bližini, ki s kihanjem in kašljanjem posredujejo bakterije ostalim. Najboljša rešitev je, da si zračnik nastavite tako, da piha naravnost pred vašim obrazom navzdol, kajti zrak pred vami je tisti ki ga vdihujete.
#3 Previdno s sandali
Preden obujemo sandale za na letalo, raje še enkrat premislimo. V njih smo namreč privlačni tudi za kakšne glivice, ki jih na letališču kar mrgoli.
#4 Posvet z zdravnikom (»specialistom potovalne medicine«)-le v ZDA
Ideja je relativno nova a vseeno dober recept za zdravo uživanje dopusta. Ti zdravniki naj bi upoštevali vsa tveganja, ki jih prinaša destinacija, vaše pretekle bolezni, alergije, pa še kaj …

Ni komentarjev:

Objavite komentar